Heltvätt

Vi inleder heltvätten med att applicera avfettning på bilen. Denna avlägsnar asfaltprickar, avlagringar och all tänkbar smuts. Vi avfettar allt från karossen till hjul och hjulhusen. Om smuts fortfarande kvarstår har vi även möjlighet att använda oss av syra. Efter att kemikalierna i avfettningsmedlen fått verka spolas bilen av med upp till 200bar vattentryck.

Karossens alla utvändiga delar och hjul schamponeras in för hand med en särskild tvättvante eller svamp som är gjord för att fånga upp eventuella lösa smutspartiklar som kan orsaka skador eller repor på lacken.

 

Efter att schamponeringen är klar spolas bilen av med ett högt vattentryck för att avlägsna alla kemikalierester. Slutligen torkas hela bilen med en speciell silikonskrapa och ett sämskskinn. För att göra däcken lite extra skinande rena sätter vi på en speciell gelé som även ser till att stöta bort smuts från att fastna på hjulet.

När bilen torkat är det dags att för den invändiga delen. Gummimattor plockas ut, rengörs och skrubbas innan de hängs upp för tork. Därefter görs en enklare klädseltvätt av sätena. Vi tvättar även golv, bagageutrymme och innertaket för att sedan avsluta med en grundlig damsugning av hela kupén. Till sist putsar vi bilens fönster, både invändigt och utvändigt.

damsugning_bil

Kolla in vår prislista för heltvätt!