Motortvätt

Håll motor och motorrum rena och fina. Smuts och vägsalt kan ställa till med problem. Framförallt i form av dålig kontakt i elektriska detaljer och jordfel. Det är viktigt att gå varsamt fram med elektronik och elektriska komponenter. Globens Rekond och Bilvård är specialister på motortvätt. Vi vet vilka bilmodeller där motortvätt kan göras med vatten och framförallt vilka som man inte ska använda just vatten till. Det finns fordon som kan ta skada av en motortvätt vilket är ytterligare en bra anledning att anlita specialister som oss.

motortvatt_bil

När du lämnar in din bil för motortvätt hos Globen Rekond och Bilvård händer detta:

Det är viktigt att motorn får svalna. Ett hett motorblock eller topplock kan i värsta fall spricka om de spolas av med kallt vatten. Vi använder oss petroleumavfettning och alkalisk avfettning som appliceras i motorrum, på undersida av motorhuv och på motor och växellåda.  När avfettningen fått verka spolas alla ytor med högtryck. Självklart justerar vi vattentrycket för känsliga ytor som elektronikboxar och kontakter. När det är rent och fint använder vi tryckluft och är speciellt noggranna vid elektronikenheterna. Vi smörjer även upp slitna gummislangar och plastlock med vinylglans för ökad lyster.

Kolla in vår prislista här!

Tips från proffsen: " Ska du sälja bilen är värt att göra en motortvätt. I konkurrens med andra bilar sticker garanterat din ut. De flesta köparna premierar en motor i bra skick"