Rekond Total Care LYX

Helrekond Total Care LYX med PPS lackförsegling

Helrekond Total Care LYX lämpar sig för den mycket kräsne bilägaren. Det är en helrekonditionering av din bil. Vi gör en genomgång av bilens yttre och invändiga delar. Allt som går att komma åt görs rent till maximal nivå. Utöver det som ingår i Rekond Total Care ingår även några extra moment, Brand annat görs en extra kemikaliebehandling av interiören samt två extra moment för lackskydd. Behandlingen tar två dygn med torktid och vi ansvarar för bilen hela tiden.

1. Vi inleder handtvätten med att applicera kallavfettning på sidan av bilen. I regel under midjelisterna samt i bakpartiet på bilen. Detta för att avlägsna asfaltprickar, avlagringar och all tänkbar smuts som fastnat där.

2. En grov avfettning appliceras framtill samt över vissa typer av hjul samt på dörrinsteg. Det här är ytor som oftast utsätts hårt för slitage, väder och vind.

3. Hela bilen avfettas. Från kaross till hjul och hjulhus. Vi har även möjlighet att använda oss av syra på hårt nedsmutsade ytor

4. Efter att kemikalierna i avfettningsmedlen fått verka spolas bilen av med upp till 200bar vattentryck. Efter det är bilen klar för nästa steg.

5. Kontroll inför polering. Eftersom bilen ska bearbetas med en roterande polermaskin måste all smuts vara borta. Eventuella asfaltsfläckar som finns kvar tas bort med en speciell lera.

6. Motortvätt. Vi använder olika avfettningsmedel beroende på material i motorutrymmet. Löv som samlats i skrymmor avlägsnas för hand. Motorn torkas med trasor och lufttryck innan ett speciellt smuts- och fuktavvisande motorvax appliceras. Motorhuven gås igenom.

motortvatt_bil

7. Karossens alla utvändiga delar och hjul schamponeras för hand. Vi använder en svamp som är gjord för att fånga upp lösa smutspartiklar som kan orsaka skador eller repor på lacken.

8. Efter schamponering spolas bilen av på nytt med högt vattentryck för att avlägsna alla kemikalierester.

9. Torkning och putsning. Vi torkar av och putsar bilen med en speciell silikonskrapa och sämskskinn. För att göra däcken skinande rena sätter vi på en speciell vinyl som även stöter bort smuts från hjulet. Nu är bilen glänsande ren utvändigt.

10. Gummimattorna plockas ut och rengörs samt skrubbas innan de hängs upp för torkning. Under vinterperioden lufttorkas lister och dörrinsteg med högtryck för att förhindra isbildning.

11. Alla lösa föremål i bilen samlas in i en plastpåse och lämnas i bilen.

12. Tvätt av bilklädsel. Sätena damsugs med ett specialmunstycke som når djupt in i sätenas skarvar och dörrsidor, ventilations munstycken, förvaringsfack, insteg, pedaler och andra skrymslen. Vi startar alltid damsugningen i bagageutrymmet och jobbar oss framåt i bilen. Vi använder även lufttryck och specialpenslar för ta bort all smutts i tex. luftuttag under stolar mm. Vi tvättar golv, bagageutrymme, innertaket och avslutar med grundlig damsugning av hela kupén.

damsugning_bil

13. Våtdamsugaren PUZZI från Kerscher. Mattor och säten gås igenom.

14. Steg fjorton är den stora skillnaden i behandlingen som vi valt att kalla Rekond Total Care LYX. Här bearbetas textiler på djupet för ökad hållbarhet och smutsavstötning med minst 20 timmars torktid som följd.

15. Fönsterputs. All fönster gås igenom både invändigt och utvändigt.

Glasförsegling

16. Polering och lackförsegling med PPS i 17 steg. Läs mer här!

17. Kontroll. För att bilen skall bli godkänd och leveransklar kontrolleras den av vår arbetsledare.

18. Utleverans. Nu är du välkommen att kvittera ut bilen med ditt certifikat. Ett snyggt exklusivt emblem på bakluckan vittnar om att lacken är konserverad av oss. När du beställer en ”Total Care” hos oss får du ett sms eller telefonsamtal när bilen är klar!

 

Kolla in vad en Rekond Total Care LYX kostar i vår prislista!